The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

joi, 18 februarie 2010

Eliza ne incanta

Eliza canta. Toata ziua. Uta, uta cu caluta….potu de piata (podu de piatra), auneu, auneu (asta stil dansat). Continua cu teaua, teaua cum ciucesti (steaua, steaua cum lucesti – varianta romaneasca pentru twinkle, twinkle), apoi schimba registrul: avion cu motol….mai tarziu mec, mec, cotobec
Si sa nu credeti ca s-a terminat, nooo…. stie muuulte cantecele tematice, in functie de anotimp, de momentul zilei sau de starea ei de spirit. Canta incet, soptit, stil repetat, amestecat, stil tipat, depinde de dispozitie, urechile mele avand mereu aceeasi buna dispozitie (pana la un punct). Stie mos tiutiun, pu, pu, pu, veau sa tau si eu aici, usu doame…dar in topul topurilor ramane a muuutiii ani! Canta la multi toata ziua. Oriunde, oricand. La inmormantarea strabunicii toti cantau vesnica ei pomenire. Eliza canta a muuuti ani. Merge prin casa si canta Cine sa taiasca…apoi ia pe rand: mama sa taiasca, tata, tataie, niauniauu (pisica), patu…sa taiasca…si tot asa.

Uneori schimba cuvintele, vine la mine si-mi cere laptele cantand de fapt twinkle, twinkle, little star si suna: mama, mama, da aptic!

Daca nu se face pictorita cred ca va ajunge tot prin sfera asta de muritori de foame: muzicanti, compozitori si alte asemenea. La revedere ideea lui tati de a o face inginer geodez.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu