The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

luni, 1 februarie 2010

Ninge!

 

Imi place iarna...s-o vad din interior, turturii, Craciunul, fularele, caciulitele Elizei, dealurile albe vazute dintr-o masina care toarce pe sosea, saniutele, copiii cu obrajii rosii, colindele....atat!
Nu-mi place iarna cand imi scartie zapada bocna sub picioare, cand ma dor rinichii si nu ma mai incalzesc orice-as face, cand se intuneca devreme si mai ales luminile aprinse in mijlocul zilei, cand stai in casa... Nu vreau mult, macar +10 grade sa mi se mai incalzeasca nasul si mainile.


Si ca sa nu raman prea glaciala, Eli imi topeste inima cu picturile ei. Eliza picteaza cu pasiune, cu atentie, cu limba scoasa in coltul gurii. A invatat repede ritualul: bagam pensonul in apa, apoi in "acuaele", apoi pictam pe foaie. Face asta minute in sir absorbita de coala alba, uriasa, zice din cand in cand: "Eiza piteaza" ! Draga mamei, vei fi un muritor de foame cu pasiunea asta...dar te iubesc, mica mea pictorita!
Afara e frig, noroc de norii albastri, albastri de pe foile groase de desen.

6 comentarii :

  1. Draga Roxana, la cat mai multe postari!Si multi pupici frumoasei pictorite cu ochisori albastri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si voi pictorite? Si noi!
    Bine ati venit!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc de primire!
    si noi pictorite...si noi cu Pocoyo!
    citesc despre Eva in fiecare zi, sa va creasca mare si sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eliza este sensibila, delicata, o dulceata de fetita care ti se lipeste imediat de suflet. O imbratisare stransa si multi pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc frumos pentru vizita la www.mihneabaran.wordpress.com si iti urez cat mai multe postari, fericire si ...sa-ti creasca Lizuca cea frumoasa su ochii albastri scumpi si cat mai multa culoare in ochii ei de suflet...:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne ajuta Roxana,bunul Dumnezeu sa iti binecuvinteze casa si fetita superba pe care o ai.Meritul tau e ca vezi lumea prin ochi de copil ...de fapt prin ochii ficeii tale .

    RăspundețiȘtergere