The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

duminică, 13 iunie 2010

De 28 de ori

S-a rotit Luna in jurul Pamantului.

Am copil de 2 ani si 4 luni.

Mai alintat decat pana acum, mai inventiv, foarte vorbaret si potrivitor de cuvinte, inventator de minciuni, glumet, hazliu, mofturos pe masura, cu o ultima jumatate de masea pe cale de aparitie, muscat de tantari, rumenit de soare ca o placinta.


Stie 1001 pozitii de-a sta pe iarba, alte atatea pozitii de a se da pe tobogan, are o mimica bogata, are preferinte vestimenatre si culinare si inca mai are pampersi.


Ma imita, ma stramba, ma trage de manuta, ma imbratiseaza...poti s-o intrebi orice si sigur vei primi un raspuns: corect, inventat, in doi peri sau serios si cu lux de amanunte.


Imi cere sa-i spun o poveste frumoasa inainte de a adormi, apoi alta, si primeste un roman pitoresc despre flora si fauna, imi cere sa-i mangai picioarele ca sa adorma, sau spatele, imi cere sa ma joc cu ea ziua, sa dansam, sa pictam, sa inventam scenarii la casuta ei de jucarie.


Isi santajeaza tatal cu pupici.


E incapatanata ca un catar mic, e incantata de tot ce e nou, e saltareata, miloasa, dragostoasa.


Imi spune uneori te ubesc!
Ne face cafea la bucataria ei de jucarie.


Scrie la tastaura, spala vasele udandu-se toata, uda florile, aranjeaza si rearanjeaza hainutele, il hraneste pe Bobita, cainele blocului, raspunde la telefon si intreaba cine-i acoo, iar seara zice inger, ingerasul meu tinandu-si manutele unite.


Are un simt de organizare si de apartenenta dezvoltat. Mama trebuie sa vorbeasca doar la telefonul ei si tata la al lui, bunica nu are voie sa ia hainele mamei, fiecare sa foloseasca doar ce-i apartine.


Are o colectie de animale, de pitici si de strumfi. Are desene animate. Are papucei de printesa, de munte, de plaja, are tricouri si rochite preferate si nepreferate.


E atat de frumos, e greu si minunat in acelasi timp!


La multe luni!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu