The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

sâmbătă, 16 iulie 2011

Nu se împarte, nu se desparte

Nu am depresie postnatală clasică, e doar un tremur aşa, în colţul ochilor, ca în desenele japoneze când plângi, dar nu plângi. E ca o sfâşiere în două, şi ca o bătălie dusă cu dragostea imensă pe care o simt. Eliza e cuminte, vine cu scaunul după mine ca să-l vadă pe Andrei adormit pe umărul meu, e ca o a doua mămică, ea vrea să spele hăinuţele şi să-l schimbe, dar se uită luung dacă îi vorbesc lui prea dulce. O alint şi pe ea, şi-o iubesc, dar nu mai e ca înainte, nu mai avem noi două timp berechet de joacă şi de plimbări. Parcă o dau la o parte şi mă dor toate pe dinăuntru de jale.
Încerc să găsesc un echilibru de timp, deşi balanţa înclină mai mult spre scâncetul mic şi spre mâinile neajutorate. Sper să găsesc liniştea împărţirii la doi. La două suflete.

Andrei e cuminte, noaptea se trezeşte şi caută cu barba tremurândă sânul, apoi adoarme. Eliza e în pat lângă mine, nu-l simte. Suntem toţi trei într-o cameră, cu miros de copilaşi, şi cu o lună prea curioasă, mare şi galbenă în faţa geamului nostru.

4 comentarii :

  1. este normal... Fetele mele sunt la diferenta de 20 de luni una de alta... pe când cea "mare avea 11 luni, am ramas însarcinata cu a doua, si a fost minunat. Chiar daca acum Eliza simte ca nu mai ai timp pentru ea, mai târziu va avea grija cu toata dragostea de Andrei. În amândoua se dezvolta un nou tip de dragoste. Frumusete la seperlativ! Va pup

    RăspundețiȘtergere
  2. draga mea, va trece acest sentiment. pe fiecare il vei iubi la fel de mult. eu una asa simt. si vei invata sa te imparti...dupa necesitati.cred ca umorul e cel mai bun si unificator pentru noua familie de 4 membri. e valabil si pentru dragostea si atentia pentru tati:). el nu arata, dar simte.....va imbratisez cu mult drag. iti trimit putin din puterea, zambetul si dragostea mea pentru copilasi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. e baby blues, Rox, se aseaza circuitele mamicesti la locul lor. apare si ca e unul, si ca-s doi. o sa fie bine. imbratisari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult de incurajari mamicesti! Va imbratisez si eu!

    RăspundețiȘtergere