The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

luni, 8 martie 2010

Scrisoare

pentru Eliza,


Ma bucur ca te am, fata mea draga!
in ochii tai jucausi de azi, vad toata veselia anilor ce vor veni, serile in care vei iesi la un cocteil cu prietenii...in mangaierea manutelor tale mici de acum stau toate mangaierile tale de mai tarziu pentru barbatul ce-l vei iubi, pentru ploaie, iarba, motani…sau pentru batranetile noastre...
cand iti spal umerii si spatele alb si micut, vad femeia care vei fi...in zambetul tau strengaresc vad deja inimile zdrobite ale baietilor…in vocea ta dulce de-acum, se aud cuvintele tale cum iti vei striga copilasii la masa de pranz sau cum iti vei certa sotul putin zapacit sau poate pe noi, senili cateodata...

E atat de frumos sa fii Femeie…doar tu vei sti cat poate incapea in sufletul unei femei, cata poezie, cata muzica, pasiune, compasiune, melancolie, veselie…carti, filme, tradari, lacrimi, iertari, dimineti, drumetii, apusuri, visuri, indoieli, nebunii, speranta….

Cate nopti nedormite, griji, neincrederi…si cate iubiri, alintari, dansuri, amintiri vei strange in causul pieptului…Vei simti toata viata cu alt ritm, de femeie, cu timpul trecand mai navalnic, mai patimas, cu zile de graba sau de huzur, cu goana prin lume sau cu linisti de dupa amiezi de vara.

Si nu e usor…lumea inca mai e apasata de rele conceptii. Tu sa nu-i pui la suflet. Cauta-ti echilibrul in ceea ce faci…fie ca lupti pentru un loc mai bun in societate, fie ca vrei doar armonie cu cei din jur…important e sa nu lasi nimanui amaraciune.

Fa ceea ce vrei! Viseaza! Iubeste! Picteaza! Canta! Calatoreste! Sadeste flori, sadeste vorbe de suflet pe unde te duci…! Scrie poezii, daca simti, plangi, daca-ti vine sa plangi, zburda, inalta zmeie cand ti-e greu, aduna-ti preieteni buni si calzi, invata singura ce altii nu-ti pot explica, cerceteaza, intreaba, cauta…vezi cu ochii tai si atinge cu mainile tale Viata!

Sa nu-ti para rau ca esti femeie, e atat de frumos si de greu laolalta, e atat de sfasaietor si de misterios…vei vedea.

Si, te rog, oriunde-ai fi, oricand si oricum…daca ti-e greu, sau ti-e bine sa ma suni, sa vorbim, sau sa vii, sa ma vezi.

Cu dragoste, prietena ta, mama!
8 martie 2010

Un comentariu :