The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

marți, 21 august 2012

Am nevoie de cărți!



Colectionez carti!

In toamna plec in Italia unde vom organiza o actiune mai ampla pentru copilasii romani de acolo prin care vreau sa le trezesc pasiunea cititului in limba romana.

Ajutati-i pe ei daruindu-le o carte care voua nu va mai trebuie. O carte care sta pe raft e moarta, lasati-o sa invie in mainile lor! Ii cunosc pe micuti de acum doi ani, ei vor sa citeasca in limba romana,  sunt curiosi si isteti. Vom organiza pe langa Biserica Ortodoxa din Perugia ateliere de citit in romaneste.
...

Vrem sa infiintam o mica biblioteca romaneasca, am nevoie de voi!

Orice carte e o lume deschisa lor, sa nu-si uite limba, e pacat sa nu-l cunoasca si pe Creanga, pe Ispirescu...

Cine vrea sa sustina aceasta biblioteca este primit cu bratele deschise. Trimite o carte, sau cate vrei, la adresa mea: Str. Bucegi 140A, Bl. 140 A, Sc. A, ap. 5, Bacau, iar daca ai facut-o lasa-mi aici un mesaj. Plata transportului e grija mea.


Drag!
Roxana

43 de comentarii :

  1. Roxana, si cum facem: trimit colet prin Posta Romana sau cum?

    RăspundețiȘtergere
  2. Adriana, da, as fi incantata! Daca as aduna mai multe exemplare ar merge treaba mai usor cu lectura. Unii copilasi au ajuns acolo rupti de-aici de la scoala, fara nimic cu ei, iar parintii, vai lor, nu au timp de citit, de cumparat carti, si mititeii vor sa citeasca. Te rog, trimite-mi pe adresa mea prin Posta Romana, platesc eu transportul. Daca mai poti face cunoscuta rugamintea mea, te rog! Drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana este un termen limita? Cand pleci in Italia?
      Am sa scriu la mine pe blog despre acest lucru, dar nu-mi este foarte clar cu plata transportului: cand pun coletul la posta pot sa specific ca transportul este platit de destinatarul pachetului? Pentru mine nu ar fi o problema, dar poate ma intreaba si pe mine alte cititoare...

      Ștergere
  3. Roxana am scris un comentariu, oare a ajuns la tine?

    RăspundețiȘtergere
  4. Adriana, plata in ramburs o fac eu cand primesc avizul postal si cand ridic coletul, cine vrea sa-mi trimita carti trebuie sa completeze un formular pe care specifica plata in ramburs, dar trebuie sa platesti tu coletul atunci pe loc, cand il trimiti, nu ajunge mult, e ieftin, apoi, peste 3-4 zile, te intorci la posta cu buletinul, vei primi un aviz pt asta, si-ti vei ridica banii cheltuiti pentru coletul trimis. Multumesc enorm!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Roxana, imi lasi te rog si numele tau complet pentru ca la posta sigur il va cere...

      Ștergere
  5. Zilele urmatoare voi face putina ordine in biblioteca, o sa aleg niste carti pe care sa ti le trimit. Voi scrie si pe blog despre initiativa ta, imi doresc sa primesti cat mai multe carti, e laudabila initiativa ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stan Roxana, Bacau, Str. Bucegi 140A, Bl. 140A, Sc. A, Ap. 5
    Drag!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pina sa-ti trimit eu un pachet, imi dai voie sa pun pe pagina mea de facebook anuntul tau? si sa circule? e mai vizibil asa...Dar n-as fi facut asta pina nu iti cer voie.

    Doresc tot binele - sa ti se implineasca toate visele, dupa inima ta buna,
    si copilasilor,
    si aceasta idee minunata sa prinda contur.

    ioana nitulescu (facebookul meu este ioana o piatra)
    Imbratisari!

    RăspundețiȘtergere
  8. sigur, Ioana, as fi bucuroasa! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  9. Roxana, pana cand e termen limita? incerc si eu sa mai adun de pe la mama si nu stiu cand ajung la ea ....as vrea sa am timp

    RăspundețiȘtergere
  10. Claudia, eu plec pe 21 sept :) ar fi minunat sa strang cateva carti pana atunci:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Am scris la mine pe blog despre aceasta initiativa: Vrei să donezi cărţi?|Stilul meu de viata
    Sper sa raspunda acestei initiative cat mai multi cititori ai blogului.
    O zi buna,
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
  12. BUna! cu drag, va vom trimite si noi, ursuletii nazdravani niste carti. Cand e gata coletul, te anunt !! Ff frumoasa initiativa ta!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc, ursuletilor, veti vedea roadele prin fotografiile pe care le voi face acolo, sunt niste copilasi minunati, dar, vai lor, nu mai stiu limba romana, e pacat! Nu se pot intelege vara cu bunicii din Romania, vor sa citeasca si nu reusesc bine. e o actiune mai complexa de-a noastra, de pastrare a valorilor romanesti, limba, traditii, cultura, speram sa o realizam cat mai bine, ca vointa si drag avem:) multumesc pentru orice carte si pentru orice fel de ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  14. Roxana, pot sa trimit si carti de Jules Verne in limba romana, sau doar de autori romani? Astept raspuns, maine vreau sa pun pachetul la posta...

    RăspundețiȘtergere
  15. Roxana, te rog sa scrii si codul postal :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Adriana, Jules Verne e perfect! O sa calatorim prin lumea lui fascinanta! Codul postal e 600328. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  17. Roxana, am pus coletul la posta!(am platit eu taxele postale, oricum au fost f.mici)
    Sunt 5 carti care sper sa fie pe placul copiilor.
    Felicitari inca o data pentru initiativa si sper sa se stranga cat mai multe carti!

    Cu drag,
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
  18. multumesc mult!, gestul tau ma motiveaza enorm! drag!

    RăspundețiȘtergere
  19. O sa-mi fac timp zilele astea sa pun cartile in cutii si sa le trimit. Daca ajung direct acasa nu e mai usor?
    Carmen, Conctanta

    RăspundețiȘtergere
  20. si eu as dori sa particip;
    ce virste au copiii?

    RăspundețiȘtergere
  21. copiii au intre 2 si 20 de ani:)
    drag!

    RăspundețiȘtergere
  22. multumesc, Roxana, ma mobilizez curind :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Unele carti le am de la parintii mei si mai au pagini ingalbenite. Pot sa ti le trimit? Eu le-am citit asa, dar prefer sa intreb inainte:)
    Felicitari pentru initiativa!

    RăspundețiȘtergere
  24. Si mai am o intrebare:
    Singurul volum "romanesc" pe care il am este "Fratii Jderi" - de la ai mei, restul sunt autori straini, Calatoriile lui Guliver, Comoara din insula. Si mai am niste povesti cu Pacala. E musai sa fie autori romani?:)

    RăspundețiȘtergere
  25. Adriana, nu trebuie sa fie de autori romani musai, doar sa fie in romaneste, nu conteaza ca sunt ingalbenite, asta si doream, niste carti care cuiva nu-i mai sunt de folos si stau degeaba, noi vom citi de pe ele, drag!
    Le astept oricand! Adresa mea este intr-un comentariu mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  26. Roxana, Buna! Am strans cateva carti pe care vreau sa ti le trimit, insa ti le-as trimite cu Nemo, zi-mi te rog daca maine vei fi acasa si daca nu, cand sa ti le trimit ca sa fii acasa atunci cand vine curierul ? Daca vrei ti le pot pune si la Posta, dar sunt cam grele si o sa te spetesti.

    RăspundețiȘtergere
  27. Buna! Am mers azi dimineata la posta si am depus coletele, 2 sunt. Sper sa le fie de folos copiilor. Am strecurat si 'Adela', 'Ultima noapte de dragoste' si 'Cianura pentru un suras' printre ele si niste carti chiar pentru copii mai mici, cu poze. Numele meu e Vasile Adriana si sunt din Bucuresti:)

    RăspundețiȘtergere
  28. Roxana, am trimis si eu azi trei carticele (din Bucuresti), am trimis direct, nu ramburs. Sper sa fie pe placul copiilor.
    Nu am urmarit toate postarile tale, asa ca iti cer aici un link daca ai mai scris despre atelierul asta. Urmaresti o serie pe termen lung? Acolo are cine prelua stafeta? :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Poate ar fi o idee (nu stiu cit de buna) sa initiezi si un penfriendship intre copii de acolo si de aici.

    RăspundețiȘtergere
  30. Lumi, da, sunt acasa, le astept cu drag! imbratisari de la mine!

    RăspundețiȘtergere
  31. E buna ideea cu penfrienship-ul, o sa ma gandesc la ea, multam muuult pentru sustinere, abia astept sa incep si sa va dau evsti despre noi si despre activitatile noastre, copiii de acolo va vor multumi frumos si zambitor printr-o poza:) Drag!

    RăspundețiȘtergere
  32. gata - coletul este pus la Nemo - daca maine pana in 16 nu ajung- te rog da-mi un semn - YM - lumynel sau mail lumynel@yahoo.com - sa sun la ei sa vad ce-i retine. am rezolvat si cu plata transportului - nu le da banuti, chiar daca iti cer, desi n-ar trebui sa iti ceara.

    RăspundețiȘtergere
  33. Draga Roxana,

    Iti trimi coletul prin curier (Urgent Curier). Nu trebuie sa platesti transportul. Am vazut adresa, dar o sa am nevoie de un telefon - curierul te va suna pentru livrare in momentul in care ajunge coletul la agentia din Bacau.

    Te pup,
    Diana

    diana.radu@ookee.ro
    www.ookee.ro

    RăspundețiȘtergere
  34. Am mai trimis 3 carticele, asa ca dupa ce primesti avizul trimis ieri, cred ca mai bine mai astepti o zi sa ajunga si cel de azi ca sa treci sa le ridici pe ambele.

    RăspundețiȘtergere
  35. Si eu le trimit cu urgent curier si imi trebuie nr. de telefon.
    carmen_tuzluchi@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  36. Ti-am pus aseara un colet. Sper din tot sufletul sa-l primesti in timp util.
    am o singura rugaminte la tine, cand il primesti sa intri pe blogul meu si sa-mi dai un semn.

    RăspundețiȘtergere
  37. Roxana, iti scriu tarziu legat de subiectul acesta, dar poate va avea vreo importanta. In Italia exista un proiect pilot al Ministerului Educatiei - Limba Cultura si Civilizatie Romaneasca se numeste (mama mea e cadru didactic in acest proiect) - practic copiilor romani care invata in scoli italiene li se ofera sansa sa invete ceva si despre Romania. Cred ca ar fi mers de minune initiativa ta intr-o "combinatie" cu ceea ce fac profesorii romani acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Roxana,
    Am aflat abia acum de aceasta initiativa si imi pare tare rau :(, dar poate nu e prea tarziu. Cred ca ideea ta ar fi mers foarte bine cu ceea ce se face acolo de catre Ministerul Educatiei (din Romania). Exista un curs pentru elevii romani care invata in scolile italiene - Limba, Cultura si Civilizatie Romaneasca se numeste (mama mea e cadru didactic in acest proiect) in care copiii romani au sansa de a invata si ceva in romana despre Romania. Sunt multe fete, romance, cadre didactice, care cred ca ar fi foarte interesate sa te ajute in aceasta initiativa. Nu stiu exact daca tu ai in plan doar Perugia, dar daca te intereseaza subiectul, da-mi de stire, poate iese ceva mai amplu :)

    RăspundețiȘtergere
  39. Simona, hai sa vb pe mess sau pe facebook, ma gasesti cu Roxana Stan - Bacau

    RăspundețiȘtergere