The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

joi, 16 iunie 2011

Prietenie dulce

Când vine maşina cu îngheţată în cartier, îi ceri bani mamei, şi fugi să cumperi îngheţată. Apoi o împarţi cu prietena ta cea mai bună.

Aşa ceream şi noi bani părinţilor, să mergem cu toată gaşca din cartier la cofetărie. De 10 lei îţi luai o prăjitură, o citronadă învârtită pofticios în aparatele alea şi o îngheţată la pachet, pe care, până ajungeai acasă, o înşirai jumătate pe tricou, pe mâini şi picioare.

Puţine E-uri nu strică din când în când. Dacă în asta constă o prietenie.


5 comentarii :

  1. vara uitam de E-uri, desi in ultimul timp mai facem in casa inghetata.
    Eu imi amintesc de inghetata aia la pachet , ca si pachetul de unt, Doamne ce buna mai era, era preferata mea. Numai ca trebuia sa impartim pachetul si noi primeam portii mai mari, bineinteles, saracii parinti se limitau la cate o lingurita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu imi amintesc de inghetata copilariei, la tusa Florica, punea castronul cu oua cumparate de prin sat, (neverificate :D), galeata cu lapte proaspat muls si iesea cea mai buna inghetata ever. Cand ne-am mutat la oras n-am putut sa inghit inghetata la pachet de care zice Mariana. Probabil asta e motivul pentru care nici acum nu mananc inghetata, inca mai caut gustul ala din copilarie.
    Noua ne dadea tata 25 d elei, in fiecare duminica sa mergem la film. Eu si sor-mea. era 6 lei un bilet la cinema, iar de restul ne cinsteam la cofetarie. Cateodata ne dadea 50 d elei si ne ajungea de cate un profiterol. Eh, ce vremuri, imi intind amintirile pe blogul tau, dar poastrile si fotografiile sunt de vine:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e, Mari, si noi eram 4 copii in casa :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce vremeuri, le-am trait la fel, cu 25 sau 50 de lei, ieseam in oras, la film si cofetarie, tineam banii strans in mana, de teama sa nu se rupa, erau unii tare rufosi. si profiterolul, yamy...ce mi-e pofta. nu-i corect si nu-i drept sa tii regim de colecist cand esti insarcinata, of! Parca mi-e pofta de toate prostiile :)

    RăspundețiȘtergere
  5. ughhh, scuze, acum vad in ce hal am scris:(
    Uitasem sa laud rochita Elizei, tare dulce! Si pe prietena ei, cum se sterge ea pe rochita:))

    RăspundețiȘtergere