The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

joi, 20 septembrie 2012

mulțumiri de rămas acasă

Avem 260 de cărți mici și mari. Și pentru copiii mici și pentru copiii mari.
Cărți care m-au învățat că oamenii buni există, stau ascunși aici, prin lume, trebuie doar să le spui că ai nevoie de ei, și apar, așa cum apar niște muschetari gata de-o luptă a binelui.

Cărți care mi-au arătat o poveste frumoasă, că dar din dar se face raiul, un rai al lecturii, o poveste despre prietenie si despre oameni frumoși la inimă, care și-au prelungit sufletul până la mine, cuminte împachetat printre volumele pe care mi le-au trimis.

O poveste despre o cruciadă-a frumosului, totul pentru a sprijini cititul in limba română, de-am fost cu toții într-o rețea, magică, nevazută, într-un complot de bucurie pentru niște copilași de departe, toti la un loc, poștașii voștri, poștașii mei, mandatele, coletele, pod de prietenie, pod din cărțile noastre care vor ajunge până-n Perugia, sub ochișori curioși și isteți.

Iar eu, deodată, din mică, m-am făcut parcă un uriaș, semn că se poate vorbi la distanță cu oamenii minunați, un PăsăriLățiLungilă, văzând peste orașe. Acum vă fac din mână, mă vedeți, dragele mele? Aurelia, Andra, Lacrima, Diana, Daiana, Adriana, Lumi, Claudia, Roxana, Loredana, Andreea, Adriana, vă mulțumesc!

Si povestea nu se opreste aici, noi doar am ajutat la o mica prefata, cuprinsul cel magic va fi dincolo, intr-o biserica a romanilor din Italia, acolo unde copiii se vor aduna sa citeasca, sa viseze, sa prinda aripi, dulci, romanesti, sa-si imagineze o Romanie curata, frumoasa, pe care sa n-o uite, si la care sa se intoarca mereu cu drag, pentru ca tot ce-i romanesc e valoros si trebuie sadit acolo, in inimile lor, sa poarte semintele alea magice prin lume, din care sa creasca copăcei minunati spre cer, spre cerul Italiei, spre cerul Romaniei, spre oricare cer...spre cerul lui Dumnezeu.

Drag infinit, bunele mele! Cu voi am invatat ca se poate face binele atat de usor, se pot construi vise atat de usor.
 
Sa ne auzim cu bine si cu bune!

7 comentarii :

  1. EU iti multumesc! Ma bucur enorm ca te-am cunoscut, fie si asa virtual. E o bucurie sa stii ca exista oameni ca tine in lumea asta! Te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Roxana, drum bun spre o viata asa cum iti doresti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Roxana, mult succes in ceea ce ti-ai propus!
    Cu drag,
    Adriana

    RăspundețiȘtergere
  4. Bucuria ta si a copiilor din Perugia e si a noastra! Va pupam!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma gandesc la voi de vreo doua zile. Sper ca ati ajuns cu bine si abia astept sa aud vesti

    RăspundețiȘtergere
  6. suntem bine, nu am timp de internet acum, dar in curand voi scrie despre noi, drag!

    RăspundețiȘtergere