The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

miercuri, 29 septembrie 2010

Telefoane

A adus ouă din poiată, a spălat batiste şi le-a pus la uscat pe vie, a cules frunze de flori ca să facă bunica mâncare şi a adus apă de la fântâna mare.
Nu stă mult de vorbă, îmi zice repede pa şi mă lasă cu sufletul mic şi perpelit.
E ca o nelinişte în casă, e ca o lipsă de aer. Ne ciocnim unul de altul, avem timp de toate, de citit, de ascultat muzică, de gătit, de rezolvat treburi destul amânate. Dar vrem să ne uităm la Bambi, vrem ţopăială în pat şi vrem jucării împrăştiate.


La şcoală, copiii şi-ar lua pe o insulă pustie următoarele cărţi: Robinson Crusoe, să se mângâie cu ideea unui alt naufragiu îndelungat, o Carte cu invenţii, să-şi umple timpul meşterind la o barcă magică, un Dicţionar poliglot cu limbile tuturor triburilor, în caz că se întâlnesc cu băştinaşii, o Biblie...sau nişte audiobooks cu laptop şi baterii solare pe care să le încarce pe nisipul fierbinte.

Sunt mititei şi vorbăreţi, iar mie mi-s dragi.



Între timp, am văzut un film, i-am cumpărat Elizei cărţi noi şi frumoase, am băut ceaiuri, am făcut o păpuşă, am adunat multe proiecte de toamnă pe care să le facem împreună şi m-am gândit să-mi fac o gradiniţă pentru copilaşi veseli şi isteţi.

3 comentarii :