The true mystery of the world is the visible, not the invisible!
Oscar Wilde

miercuri, 17 februarie 2010

seri de iarna cu ceai si filme

Vara nu prea sunt cinefila. Dar in mirosul unei cani de ceai aromat, invelita in paturi dungate de lana si cu -20 de grade afara, mai mare dragul sa vezi filme bune. Mai ales daca ai un copil cuminte care doarme la pranz cate 3 ore.

Si cum in seara de sf. Valentin nu am fost amorezati, nici pusi pe gesturi amoroase de dragul sarbatorii...m-am uitat la film. Singura. Nu ma uit singura la filme. Rareori. Am stat 2 ore cu ceai si cu The Bridges of Madison County.

Clint Eastwood si Meryl Streep.

Strainul care vine in viata femeii. A tututor femeilor. O italianca ( Meryl Streep) casatorita in America, are 2 copii, un sot linistit, cuminte, de casa, muncitor, ingrijit, intalneste alt barbat, acel strain misterios care are ceea ce nu au sotii, gandeste si se poarta cum nu se poarta sotii. El e fotograf, calatoreste, miroase a aventura, a praf si a transpiratie, povesteste despre lumea larga prin care-a colindat, stie poezii, o ajuta la spalat vasele, glumeste, fumeaza, si i se pare viata o poveste mare si minunata vazuta prin obiectivul aparatului sau.
Traiesc o poveste de dragoste. El se opreste din drumul lui pentru ea, ea nu are curajul de a-si parasi familia si viata linistita, liniara, monotona dar tihnita pe care o are la ferma. Femeia are spirit cald, temperamental de italianca, asculta muzica si umbla cu picioarele goale. El este tipul american, care strabate statul singur in masina sa de teren prafuita. Cele 4 zile pe care le traiesc impreuna ii marcheaza pe amandoi, realizand ca abia atunci au trait dragostea suprema si ca restul este doar o acomodare. Mi-au placut doua replici. Cea a sotului ei pe patul de moarte: Stiu ca ai avut multe visuri, imi pare rau ca nu te-am ajutat sa ti le indeplinesti! Si cea a fotografului: Avem multe visuri. Chiar daca nu ni se indeplinesc frumos este ca le-am putut avea.

Important este sa-ti gasesti linistea si acel sentiment ca acolo trebuie sa fii cu tot sufletul, indiferent ce alegeri faci in viata.

Un film ce merita vazut, revazut !

Un comentariu :

  1. nu stiu, adulterul mi se pare o ceva atat de trist, atat de sfasietor, ca nu-i pot gasi nici o scuza - sub orice forma ar veni impachetat.Oare poti sa zici ca iubesti pe cineva dupa ce ai petrecut cu persoana respectiva doar 4 zile?Stai, sa mai petreci cu ea inca 40 de ani, cu bune si rele- sa-ti arate si partile alea urate, nu doar pe cele frumoase- si abia dupa aceea poti spune daca a fost sau nu iubirea vietii tale. Iubirea e ceva mai mult decat inflacarare si iluzii despre celalalt.Iubirea incepe cand iluziile despre celalat se spulbera- si ramane el, cel care e cu adevarat.

    RăspundețiȘtergere